AS    ES    MS    HS

110. Preparing Psychologically and Physically for Eventual Return to Campus

Dear Faculty and Staff,

Happy Vietnam Women’s Day!

I hope you are enjoying some rest and disengagement from the business of daily life. Welcome to the new teachers who have arrived in HCMC this weekend; we can’t wait to properly welcome you to our community.

It has been a busy week for the Health Office and the COVID Response team as they collected and collated the data regarding vaccines for SSIS students between the ages of 12 and 18. Like the students and their parents, we are hopeful that they will soon receive their first COVID vaccines.

Although we do not yet know when we will be allowed to reopen campus to students, we want to ensure that we are as prepared as possible and that our preparations are deliberate and gradual. That is why, in today’s email, I ask that you do two things that will allow us to better support you in the psychological and physical adjustments of returning to campus at some point in time in the future.

COVID-19 Risk Profile Survey

At this time, we ask everyone to complete this COVID-19 Risk Profile survey. Although 96% of our faculty and staff are now fully vaccinated, some individuals in our community may be more vulnerable than others. We wish to be aware of who they might be so that we can accommodate their needs.

The results of this survey will be reviewed by the Health Office and HR and used to advise the administration about any individual who needs special consideration when the government directs a return to campus.

Adjusting/Re-adjusting to Campus

For some, psychological adjustment to a new environment (e.g., the on-campus environment) will be swift, and for others, it may take some time.

In order to ease the adjustment, we encourage you to come on campus at least once, for as long as you are comfortable, during the week of October 25 to 29. During this time, you can teach, set up your classroom, or merely spend time getting the feel of campus again. If you have child care or any other challenges, please speak to your divisional principal.

While on campus, we ask that you follow all campus covid protocols, remaining socially distanced at all times.

Later in November, we will dedicate two full days to planning and preparations for teaching and learning in the hybrid environment. Thus, do not feel that you need all of the answers to classroom structures and teaching approaches at this time.

COVID-19 will remain at the forefront of our thinking and planning as we go about our lives. I expect that our SSIS community will continue to demonstrate the deliberate, thoughtful, and measured approaches to any challenges that arise.

In the meantime, enjoy the comfortable weather and the greater freedoms to get out and about. There is much to be grateful for and to appreciate.

I look forward to seeing you next week.

Catriona

—-

Tiêu đề: 110. Chuẩn bị hậu cần, sẵn sàng đón học sinh trở lại trường.

Thân gửi toàn thể giáo viên, nhân viên,

Gửi tới toàn thể chị em lời chúc ý nghĩa, tốt đẹp nhất nhân ngày Phụ nữ Việt Nam 20/10.

Tôi hi vọng mọi người đã và đang có những giây phút nghỉ ngơi trọn vẹn, ít bị làm phiền bởi guồng quay công việc bận rộn hàng ngày. Nhân đây, tôi muốn gửi lời chào tới các giáo viên mới tới Việt Nam trong tuần này; tôi mong sớm được chào đón các thành viên này trong trạng thái bình thường mới.

Cũng trong tuần, Phòng Y tế cùng Đội Phản ứng nhanh Covid của trường đã gấp rút thu thập và chuẩn bị thông tin của học sinh tuổi từ 12-18. Cũng như học sinh và phụ huynh, Nhà trường mong các em sớm được chích ngừa mũi đầu.

Dù chưa có thông tin chính thức về ngày mở cửa trở lại, Nhà trường muốn tất cả chúng ta đều trong tâm thế sẵn sàng, đảm bảo công tác chuẩn bị thận trọng, tỉ mỉ và từng bước. Vì thế, qua email này, tôi kêu gọi mọi người cùng làm với tôi hai việc để chuẩn bị tâm lý và hậu cần để quay lại trường vào bất cứ lúc nào trong tương lai.

Khảo sát Nguy cơ lây nhiễm Covid-19

Tại thời điểm này, Nhà trường cần giáo viên và nhân viên hợp tác hoàn thành Phiếu Khảo sát nguy cơ lây nhiễm Covid. Dù 96% giáo viên và nhân viên trường đã được tiêm phòng vắc-xin đầy đủ, vẫn có khả năng lây nhiễm trong cộng đồng tùy thể trạng. Nhà trường mong được thông tin sớm để hỗ trợ giáo viên và nhân viên tối đa.

Kết quả khảo sát do Phòng Y tế và Khối Nhân sự thu thập, phân tích và thông tin tới Ban giám hiệu để có chính sách cụ thể cho những trường hợp cần xem xét khi trường mở trở lại.

Thích nghi lại với Trường học

Một số người thích nghi với môi trường mới (VD: làm việc trong khuôn viên trường) nhanh, một số khác cần thời gian.

Để quá trình thích nghi trở nên dễ dàng hơn, Nhà trường đề nghị giáo viên và nhân viên tới trường làm việc ít nhất 1 lần trong tuần từ 25/10 – 29/10, thời gian làm việc tùy chọn. Giáo viên, nhân viên có thể tận dụng thời gian ở trường này để dạy học, setup lại lớp học hoặc đơn giản là dành thời gian làm quen lại với không gian trường học. Giáo viên hoặc nhân viên vướng bận con cái hoặc gặp khó khăn với yêu cầu này có thể trao đổi trực tiếp với Hiệu trưởng.

Giáo viên và nhân viên cần tuân thủ nghiêm ngặt các quy định phòng chống dịch trong khuôn viên trường, đảm bảo luôn giãn cách.

Nhà trường có kế hoạch sắp xếp trọn vẹn 2 ngày trong tháng 11 giáo viên chuẩn bị cho việc dạy và học phối hợp online/offline. Vì vậy, tại thời điểm này, giáo viên chưa cần quá lo về việc sắp xếp lớp học và phương thức giảng dạy.

Phòng, chống dịch Covid-19, đảm bảo an toàn vẫn là nhiệm vụ trọng tâm của Nhà trường trong năm học này. Tôi kỳ vọng cộng đồng SSIS sẽ tiếp tục thể hiện sự đồng lòng, quyết tâm và thận trọng giải quyết các khó khăn sắp tới.

Chúc mọi người tận hưởng trọn vẹn kì nghỉ được thời tiết ủng hộ và được tự do đi lại hơn trước. Đây là điều chúng ta cần biết ơn.

Hẹn sớm gặp lại mọi người vào tuần tới.

Catriona