Faculty/Staff Head of School Update (Taking Care of Yourself during Coronavirus.Chăm sóc bản thân trong giai đoạn Coronavirus)

Dear Faculty and Staff,

You are doing an outstanding job of ensuring that students remain connected and learning at home, thank you all for this great effort. As we all work to stay safe and healthy during these challenging times, there are a few measures that SSIS can help you with.

1. Although at this time, we cannot allow non-SSIS Coaches, personal trainers or instructors to provide classes or personal training on campus, we welcome activities that are conducted at SSIS by SSIS faculty and/or staff (such as Tai Chi, Saigon Sweat, or any other wellness activity in small groups).

2. We will institute an improved gym etiquette in the fitness room so that equipment is thoroughly cleaned by each user after use,  in addition to the regular cleaning by custodians.

3. SSIS has paid for Raffles Clinic to provide seasonal flu vaccines for SSIS staff and faculty who wish to avail of it (up to 300 doses, approximately 150 will be administered this Thursday and 150 sometime next week ). This is free of charge.

Seasonal Flu Vaccine

Why get the seasonal flu vaccine at this time?

The seasonal flu vaccine is offered every Fall around the world to protect people against the influenza viruses that research indicates will be most common during the upcoming flu season. This year, the vaccine will protect against H1N1, H3N2, and the Colorado virus. It will NOT protect against the novel-coronavirus. However, protection from another influenza may keep your lungs healthier and better able to recover from pneumonia associated with n-CoV. Anecdotal evidence also suggests that those people who have the flu vaccine on a regular basis are less susceptible to many other seasonal viruses, including the common cold. It takes about two weeks after vaccination for antibodies to develop in the body and provide protection against influenza virus infections.

Side Effects

The most common side effects of any flu shot are soreness, redness, tenderness or swelling at the injection site. You can also experience low-grade fever (37.5 degrees C), headache and muscle aches for 1 – 2 days. If you have any questions, feel free to ask Lisa (LCHUTE@ssis.edu.vn) or the Raffles Clinic staff giving the vaccine.

Sign up here by Wednesday noon if you wish to receive the vaccine. You will be notified of the date and time for your flu shot on Thursday morning. Vaccines will be administered in the HS Nurses Office by Raffles personnel on Thursday.

As my father would say,  “Mind Yourself” out there!

Catriona

————————

Giáo Viên/Nhân Viên: Cập nhật của Hiệu Trưởng (Chăm sóc bản thân trong giai đoạn Coronavirus)

Kính gửi các giáo viên và nhân viên,

Các giáo viên và nhân viên đang làm một công việc xuất sắc để đảm bảo rằng các học sinh vẫn được kết nối và học tập ở nhà, cảm ơn tất cả về những nỗ lực tuyệt vời này. Vì tất cả chúng ta đều nỗ lực để giữ an toàn và khỏe mạnh trong những thời điểm thách thức này, có một vài biện pháp mà SSIS có thể giúp các bạn.

1- Mặc dù tại thời điểm này, chúng tôi không thể cho phép huấn luyện viên không thuộc về SSIS, huấn luyện viên riêng hoặc giáo viên cung cấp các lớp học hoặc đào tạo cá nhân trong khuôn viên trường, chúng tôi hoan nghênh các hoạt động được thực hiện tại SSIS bởi các giáo viên và / hoặc nhân viên của SSIS (như Tai Chi, Saigon Sweat, hoặc những hoạt động khác).

2- Chúng tôi sẽ tiến hành một quy ước được cải thiện trong phòng tập thể dục để các thiết bị được làm sạch hoàn toàn bởi mỗi người dùng sau khi sử dụng, ngoài việc vệ sinh thường xuyên.

3- SSIS đã sử dụng Phòng khám Raffles để cung cấp vắc-xin cúm theo mùa cho nhân viên và giáo viên của SSIS, những người muốn chích ngừa (tối đa 300 liều, khoảng 150 liều được thực hiện vào ngày thứ Năm, và 150 liều còn lại sẽ đến vào khoảng tuần tới). Việc chích ngừa này là miễn phí.

Vắc-xin cúm theo mùa

Tại sao nên tiêm vắc-xin cúm theo mùa tại thời điểm này?

Vắc-xin cúm theo mùa được cung cấp vào mỗi mùa thu trên khắp thế giới để bảo vệ mọi người chống lại vi-rút cúm mà nghiên cứu chỉ ra sẽ phổ biến nhất trong mùa cúm sắp tới. Năm nay, vắc-xin sẽ bảo vệ chống lại vi-rút H1N1, H3N2 và vi-rút Colorado. Nó sẽ KHÔNG bảo vệ chống lại vi-rút Novel – coronavirus. Tuy nhiên, bảo vệ khỏi bệnh cúm khác có thể giúp phổi của bạn khỏe mạnh hơn và có khả năng phục hồi tốt hơn sau khi bị viêm phổi liên quan đến n-CoV. Bằng chứng được viết ra cũng cho thấy rằng những người tiêm vắc-xin cúm thường xuyên sẽ ít bị nhiễm nhiều loại virus theo mùa khác, bao gồm cả cảm lạnh thông thường. Phải mất khoảng hai tuần sau khi tiêm vắc-xin để kháng thể phát triển trong cơ thể và bảo vệ chống lại nhiễm vi-rút cúm.

Phản ứng phụ

Các tác dụng phụ phổ biến nhất của bất kỳ mũi tiêm cúm nào là đau nhức, đỏ, đau hoặc sưng tại chỗ tiêm. Bạn cũng có thể bị sốt nhẹ (37,5 độ C), đau đầu và đau cơ trong 1 – 2 ngày. Nếu bạn có bất kỳ câu hỏi nào, vui lòng hỏi cô Lisa (LCHUTE@ssis.edu.vn) hoặc nhân viên Raffles Clinic phụ trách tiêm ngừa vắc-xin.

Đăng ký tại đây  trước trưa thứ Tư nếu bạn muốn được chích ngừa vắc-xin. Bạn sẽ được thông báo về thời gian tiêm phòng cúm vào sáng thứ Năm. Vắc-xin sẽ được quản lý trong Văn phòng Y Tá HS bởi nhân viên Phòng Khám Raffles vào Thứ năm.

Hãy chăm sóc bản thân mình!

Catriona