SSIS receives Certificate of Merit from the Executive Committee of Ho Chi Minh City

Dear SSIS Faculty and Staff,

It gives me great pride to share that our school has been awarded a Certificate of Merit from the Executive Committee of Ho Chi Minh City, Communist Party of Vietnam. The Certificate of Merit, presented in a ceremony yesterday, January 9, 2024, by Nguyễn Văn Hiếu, the Director of the Department of Education and Training, and Nguyễn Văn Nên, the Secretary of the Ho Chi Minh City Party Committee, was awarded to schools that have achieved excellence in educational innovation and international collaboration and have contributed to the advancement of education in Ho Chi Minh City.

In a room full of prominent educational institutionsSSIS was the only international school recognized. This is truly a significant achievement for our school and a testament to the visionary mission established by our founding fathers, Lawrence S. Ting and Ferdinand P. Tsien. It is also a testament to the unparalleled educational experience that you provide our students each day.

As we continue to forge partnerships with leading institutions like RMIT, Fulbright University, and Georgia Tech, we will continue to keep the legacy of our founders at the forefront of everything we do, ensuring that each step of progress that we make in providing international educational excellence for our students also benefits the greater educational community of Vietnam.

Thank you for all that you do for our students and our community every day.

Today, let’s celebrate this recognition of your hard work and dedication together at a brief ice cream social (3:10-3:20 PM) at the Plaza. This is a special honor for our school, and we will take a few minutes to recognize the moment and everyone’s contribution collectively.

Thank you sincerely,

Catriona

Dear Faculty & staff,

Tôi vui mừng được thông báo Trường Quốc tế Nam Sài Gòn (SSIS) vinh dự được nhận Bằng Khen của Ban Chấp hành Đảng Bộ Thành phố Hồ Chí Minh, trực thuộc Đảng Cộng Sản Việt Nam.

Chiều ngày 9-1-2024, trong Hội nghị tổng kết 10 năm thực hiện Nghị quyết số 29-NQ/TW (gọi tắt là Nghị quyết 29), Giám Đốc Sở Giáo dục và Đào tạo TPHCM – ông Nguyễn Văn Hiếu; cùng Ủy viên Bộ chính trị, Bí thư Thành ủy TPHCM – ông Nguyễn Văn Nên đã trang trọng khen thưởng Trường Quốc tế Nam Sài Gòn vì những đóng góp xuất sắc trong việc thực hiện đổi mới căn bản và toàn diện giáo dục, đáp ứng yêu cầu công nghiệp hóa, hiện đại hóa trong điều kiện kinh tế thị trường định hướng xã hội chủ nghĩa và hội nhập quốc tế.

Tham dự Hội nghị, Trường quốc tế Nam Sài Gòn vinh dự là trường quốc tế duy nhất nhận tuyên dương, khen thưởng. Sự công nhận này một lần nữa là minh chứng cho tầm nhìn đúng đắn và sứ mệnh thuyết phục của hai nhà sáng lập trường, là ông Lawrence S. Ting và Ferdinand P. Tsien. Đồng thời, khẳng định cam kết không ngừng nghỉ của Nhà trường nhằm mang đến môi trường giáo dục tiên tiến và trải nghiệm học tập tốt nhất cho các em học sinh.

Đẩy mạnh tăng cường hợp tác với các tổ chức giáo dục bậc cao như Đại học RMIT, Đại học Fulbright, Georgia Tech, Nhà trường đã và đang triển khai những dự án nâng cấp môi trường học chuẩn quốc tế nhằm trang bị kiến thức và kĩ năng để các em bắt kịp nhu cầu thời đại, và đóng góp vào diện mạo chung của giáo dục thành phố.

Lời dạy của 2 nhà sáng lập vẫn có giá trị tới ngày hôm nay “Ask not what you can take away, but what you leave behind.” – Lawrence S. Ting and Ferdinand P. Tsien.

Tôi biết ơn sự đóng góp của các thầy cô và toàn thể nhân viên cho Nhà trường, và cộng đồng của chúng ta.

Lúc 3:10 – 3:20 chiều hôm nay (10/1), thân mời các thầy cô và toàn thể nhân viên có mặt tại Plaza để cùng nhau ăn mừng vinh dự này. Nhà trường chuẩn bị kem giải khát do thời gian giao lưu có hạn.

Catriona